Як зберегти здоров'я в період закінчення семестрового навчального навантаження? Студенти ДУТ при вивченні соціальної і екологічної безпеки життєдіяльності (тема 4. Соціальні небезпеки) знають, що основа здоров'я - це раціональне харчування.
Наукові співробітники Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця опублікували статтю про відповідність студентського раціону харчування новим нормам (Наказ МОЗ України №1073 від 03.09.2017 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії»
У своїй роботі вони показали, що студенти мало використовують в своєму раціоні харчування овочі (особливо картоплю), фрукти і зернові продукти (хліб) і багато вживають солодощів, що не відповідає національним рекомендаціям. Добовий раціон харчування студентів повинен складатися на ½ з овочів, бобових, фруктів і ягід і на 1/6 - з хліба і зернових продуктів. І тільки таким чином це покриє потребу організму у вітамінах і мінеральних речовинах.