Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій
XS
SM
MD
LG
XL
XXL
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

Адреса:
03110, Україна
м. Київ, вул. Солом'янська, 7
Контактна інформація:
Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій
  
Укр.
 
        

Державний університет
інформаційно-комунікаційних
технологій

Укр.
   

Підготовка до захисту та процедура публічного захисту кваліфікаційної роботи другого (магістерського) рівня вищої освіти

Академічна доброчесність
Перевірка на плагіат
Графік захисту кваліфікаційних робіт
Методичні рекомендації до організації роботи, виконання, оформлення та захисту кваліфікаційної магістерської роботи

Підготовка до захисту та процедура публічного захисту кваліфікаційної роботи другого (магістерського) рівня вищої освіти

Захист кваліфікаційної магістерської роботи відбувається на відкритому засіданні ЕК, графік роботи якої затверджує ректор університету.

До початку захисту роботи на засіданні ЕК подаються такі документи:

  • витяг із наказу ректора університету про затвердження персонального складу ЕК;
  • список здобувачів групи, які допущені до захисту випускних магістерських робіт, за підписом директора ННІМП;
  • довідка директорату про виконання здобувачами вищої освіти навчального плану та про одержані ним оцінки з навчальних дисциплін, навчальних та виробничих практик та курсових робіт;
  • випускна магістерська робота здобувача вищої освіти;
  • письмовий відгук наукового керівника випускної магістерської роботи;
  • зовнішня рецензія на випускну магістерську роботу;
  • інші матеріали, які характеризують наукову і практичну цінність виконаної випускної магістерської роботи (довідки, акти про впровадження пропозицій здобувача вищої освіти у практичну діяльність установ, опубліковані праці здобувача з теми магістерської роботи, грамоти тощо.

Під час підготовки до захисту здобувач має погодити зі своїм керівником доповідь по магістерській роботі, а також презентацію та підготовлені наочні матеріали.

Впродовж 7-10 хвилин здобувач у своїй доповіді повинен обґрунтувати доцільність кваліфікаційної роботи, доповісти про її об’єкт і предмет, мету та завдання дослідження, основні його результати, викласти висновки і пропозиції. Доповідь рекомендується супроводжувати коментарем ілюстративних матеріалів або слайдів презентації (12 - 15 слайдів).

Після доповіді здобувача голова ЕК зачитує зовнішню рецензію на випускну магістерську роботу. За наявності зауважень рецензента  здобувач має відповісти на них.

Під час захисту випускної магістерської роботи члени ЕК, присутні на захисті науково-педагогічні працівники, фахівці можуть ставити здобувачеві запитання щодо змісту роботи. Відповіді здобувача вищої освіти мають бути конкретними, аргументованими і короткими.

Здобувач вищої освіти, який захистив випускну магістерську роботу, склав державні екзамени відповідно до вимог освітньо-професійної програми підготовки, рішенням державної комісії присвоюється освітній рівень «Магістр», видається державний документ про кваліфікацію «Магістр з інформаційної, бібліотечної та архівної справи»

Рішення ЕК про оцінку кваліфікаційної роботи приймається на закритому засіданні комісії відкритим голосуванням більшістю голосів членів комісії, які брали участь у її засіданні. За однакової кількості голосів голос Голови ЕК є вирішальним.

При цьому враховують якість виступу здобувача, значимість виконаної роботи та ступінь її впровадження в практику, повноту відповіді на поставлені запитання, рівень теоретичної і практичної підготовки здобувача, якість оформлення кваліфікаційної роботи, відгук наукового керівника і зміст рецензії. Повторний захист кваліфікаційної роботи з метою підвищення оцінки не дозволяється. У випадках, коли захист кваліфікаційної роботи не відповідає вимогам рівня державної атестації, ЕК ухвалює рішення про те, що здобувач є неатестованим, про що здійснюється відповідний запис у протоколі засідання комісії.

Повторний захист кваліфікаційної роботи дозволяється протягом трьох років після закінчення Університету, але не раніше, ніж під час наступної державної атестації. Здобувач, який отримав незадовільну оцінку за захист кваліфікаційної роботи, відраховується з Університету. Йому видається академічна довідка встановленого зразка.

На засіданні ЕК складається протокол, який підписує голова і члени ЕК, що брали участь у засіданні.

Захищені кваліфікаційні роботи кафедра документознавства та інформаційної діяльності передає до архіву та підлягають оприлюдненню шляхом розміщення в електронному репозитарії кваліфікаційних робіт Університету.

Переглядів: 47